Fokus

Najverovatniji uzrok železničke nesreće u Indiji greška u sistemu signalizacije

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2023

-

15:03

Najverovatniji uzrok železničke nesreće u Indiji greška u sistemu signalizacije
Tanjug/AP/Rafiq Maqbool - Copyright Tanjug/AP/Rafiq Maqbool

veličina teksta

Aa Aa

Indijske vlasti saopštile su da je najverovatniji uzrok železničke nesreće u indijskoj državi Odiša, u kojoj je poginulo 275 ljudi, greška u sistemu elektronske signalizacije.

Broj poginulih u nesreći u petak smanjen je sa 288 na 275, jer su neka tela prebrojana dva puta, rekao je sekretar Odiše Pradip Džena.Malo je verovatno da će broj mrtvih da raste, rekao je on novinarima.

"Sada je spasilačka operacija završena", poručio je Džena.

Povređeno je blizu 1.200 ljudi kada je putnički voz udario u teretni, skliznuo sa šina i udario u drugi putnički voz koji je nailazio iz suprotnog smera u blizini okruga Balasor.

Državne "Indijske železnice", koje kažu da dnevno prevezu više od 13 miliona ljudi, radile su na pojačanju bezbednosti, okrivljujući zastarelu infrastrukturu, preneo je AP.

Premijer Narendra Modi, koji će na izbore dogodine, posetio je u subotu mesto nesreće i razgovarao sa spasiocima, ispitao olupinu i razgovarao sa povređenima.

"Krivci će biti kažnjeni drastično", rekao je Modi. Porodice poginulih će dobiti milion rupija (12.000 dolara) kompenzacije, dok će ozbiljno povređeni dobiti 200.000 rupija (2.400 dolara), a oni sa lakšim povredama 50.000 rupija (600 dolara).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet