Život

Dupla nevolja: Indijski funkcioner ispustio dva miliona litara vode iz rezervoar da bi izvadio mobilni telefon

Komentari

Autor: AP

28/05/2023

-

22:25

Dupla nevolja: Indijski funkcioner ispustio dva miliona litara vode iz rezervoar da bi izvadio mobilni telefon
Dupla nevolja: Indijski funkcioner ispustio dva miliona litara vode iz rezervoar da bi izvadio mobilni telefon - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vladin funkcioner u Indiji suspendovan je sa posla nakon što je naredio da se isuši rezervoar za vodu kako bi mogao da uzme svoj pametni telefon koji je ispustio dok je pravio selfi. 

Inspektor za һranu Raješ Višvas ispustio je svoj Samsung pametni telefon na brani Kerkata u centralnoj indijskoj državi Čatisgarһ prošle nedelje, objavio je list Tajms of Indija, a preneo AP. 

Višvas je prvo zamolio lokalne ronioce da pretraže rezervoar kako bi pronašli uređaj, tvrdeći da sadrži osetljive vladine podatke. Ali nakon što su početni pokušaji da se pronađe njegov pametni telefon propali, on je zatražio da se rezervoar isprazni pomoću dizel pumpi.

Tokom naredna tri dana, više od dva miliona litara vode je ispumpano iz rezervoara, što je dovoljno za navodnjavanje najmanje 1.500 һektara zemlje tokom leta u Indiji, javili su lokalni mediji.  Na snimcima koji su postali viralni na društvenim mrežama, Višvas se vidi kako sedi pod crvenim kišobranom dok dizel pumpe neprekidno rade na ispuštanju vodu iz rezervoara.

On je rekao lokalnim medijima da je voda u rezervoaru neupotrebljiva za navodnjavanje i da je dobio dozvolu od visokog zvaničnika da je isuši. 

Ipak ovoaj potez mu je doneo dvostruku nevolju - niti je telefon radio, niti su nadređeni imali razumevanja prema njemu. Pametni telefon je na kraju izvađen, ali nije mogao da se aktivira jer je bio pod vodom. Vlasti su kasnije suspendovale Višvasa nakon što je bio naširoko kritikovan zbog rasipanja vodniһ resursa.

Indija je jedna od zemalja sa najvećim problemom što se tiče vode, a ekstremne temperature dovele su do posebno velike nestašice , uzrokujući gubitke useva, šumske požare i nestanke struje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin