Fokus

(VIDEO) Viseći most na Gangu na istoku Indije srušio se drugi put u 14 meseci

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

05/06/2023

-

16:19

(VIDEO) Viseći most na Gangu na istoku Indije srušio se drugi put u 14 meseci
(VIDEO) Viseći most na Gangu na istoku Indije srušio se drugi put u 14 meseci - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Viseći most čija je izgradnja u toku u najsiromašnijoj indijskoj državi Bihar srušio se po drugi put za 14 meseci, a jedna osoba je prijavljena kao nestala, objavila je danas agencija ANI. U njegovu izgradnju uloženo je oko 208 miliona dolara.

Most bi trebalo da ide preko reke Gang u okrugu Bagalpur na istoku Indije, preneo je Rojters.

Planirano je da izgradnja bude završena 2019. godine, ali se suočila sa višestrukim kašnjenjima, uključujući ona uzrokovana ranijim urušavanjem 30. aprila prošle godine zbog jakog vetra i kiše.

Osam muškaraca nalazilo se na mostu u trenutku njegovog rušenja u nedelju, a jedan stražar je nestao, saopštila je agencija, čiji snimci pokazuju deo mosta koji je delimično potopljen u vodu, a samo neki stubovi i kablovi, koji su spojeni samo kako bi ukazali na to gde je taj deo strukture nekada stajao.

Lokalni zvaničnici sproveli su opsežnu istragu, jer se, kako kažu, "most ne gradi kako treba, pa se urušavam zbog čega bi ga trebalo ojačati". Navodi se da se u oktobru prošle godine, srušio viseći most iz kolonijalne ere u gradu Morbi u zapadnoj državi Gudžarat, kada je se stotine ljudi survalo u reku Maču, a poginulo 135. 

Komentari (0)

Svet