Fokus

Kim Džong Un obećao jačanje strateške saradnje sa Rusijom

Komentari

Autor: Tanjug

12/06/2023

-

08:43

Kim Džong Un obećao jačanje strateške saradnje sa Rusijom
Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP - Copyright Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un je obećao da će "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom jačati stratešku saradnju dve zemlje u pravcu ostvarenja zajedničkog cilja - izgradnje moćnijih država, prenela je danas severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim je ovo obećanje uputio u poruci Putinu povodom Dana državnosti Rusije, braneći odluku Rusije da izvrši invaziju na Ukrajinu uz izraze "pune podrške i solidarnosti", prenosi Rojters.

"Pravda će sigurno pobediti i ruski narod će nastaviti da slavi svoju pobedonosnu istoriju", naveo je Kim u poruci koju je prenela agencija KCNA.

Kim je pozvao zvaničnu Moskvu na bližu stratešku saradnju "ruku pod ruku" sa ruskim predsednikom, u skladu sa zajedničkom željom naroda obe zemalje da ostvare veliki cilj izgradnje moćne zemlje".

Severna Koreja je podržala Rusiju nakon prošlogodišnjeg napada na Ukrajinu, okrivljujući za taj sukob "hegemonističku politiku i osionost Sjedinjenih Američkih Država".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet