Fokus

Kompanija Rajaner morala da se izvini Izraelu zbog "nevine greške"

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2023

-

15:50

Kompanija Rajaner morala da se izvini Izraelu zbog "nevine greške"
Tel Aviv - Copyright Tanjug/AP/Oded Balilty

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor avio-kompanije Rajaner Edi Vilson izvinio se pošto je kabinsko osoblje tokom leta navelo da se izraelski grad Tel Aviv nalazi u Palestini, javlja danas portal BBC na srpskom.

Vilson je Centru Simon Vizental rekao da je to bila "nevina greška".

Neki putnici su se žalili, a nesporazum je dobio još veće razmere po sletanju. Vilson je naveo da je pisao izraelskom ambasadoru u Irskoj, gde je ujedno i sedište avio-kompanije i dodao da je Izrael "važan Rajanerov partner".

Na letu iz italijanskog grada Bolonje za Tel Aviv, 10. juna, član kabinskog osoblja je "bez loše namere, ali iz neshvatljivih razloga" najavio da će avion uskoro sleteti u Palestinu, napisao je Vilson u pismu Centru Simon Vizental.

Posle najave kabinskog osoblja, na italijanskom i engleskom jeziku, nekoliko putnika se žalilo. Oni su "nastavili da se ponašaju nasilnički", čak i pošto se kabinsko osoblje izvinilo, dodao je izvršni direktor. Navodi da su morali da pozovu policiju koja je dočekala avion kada je sleteo.

Upotreba imena Palestina na teritoriji današnjeg Izraela predstavlja nepriznavanje jevrejske države. Većina Izraelaca to smatra veoma provokativnim.

Komentari (0)

Svet