Fokus

Novi sukob na Zapadnoj Obali: Palestinac otvorio vatru na benzinsku pumpu, najmanje četiri osobe stradale

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2023

-

17:09

Novi sukob na Zapadnoj Obali: Palestinac otvorio vatru na benzinsku pumpu, najmanje četiri osobe stradale
Sukob u Dženinu, 20. jun 2023. - Copyright Tanjug/AP/Majdi Mohammed

veličina teksta

Aa Aa

Palestinski napadač otvorio je vatru na benzinsku pumpu u blizini izraelskog naselja na Zapadnoj Obali u utorak, ubivši najmanje četiri osobe i ranivši nekoliko drugih, rekli su izraelski medicinari, prenosi Euronews.

Izraelske snage bezbednosti saopštile su da su pucale u napadača i da još uvek traže druge napadače u blizini jevrejskog naselja Eli severno od palestinskog grada Ramala. Stanje napadača nije poznato. Kružile su fotografije čoveka koji leži licem nadole na ulici pored nečega što je izgledalo kao puška M16.

Izraelska spasilačka služba saopštila je da je evakuisala dva teško ranjena muškarca, starosti 20 i 38 godina, u obližnje bolnice na lečenje. Rečeno je da su na licu mesta ranjene još četiri osobe, od kojih su troje bez svesti. Identitet žrtava za sada nije poznat.

Do ovog incidenta došlo je nakon što su izraelske snage ubile Palestinca u borbama na okupiranoj Zapadnoj obali. Broj poginulih u ranijim sukobima u gradu Dženin popeo se na šest.

Smrtni slučajevi su poslednji u talasu nasilja koji je zahvatio region.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je kasno u ponedeljak da je 21-godišnji Zakarija al Zaul upucan u glavu u gradu Husanu, zapadno od Vitlejema. Zvanična palestinska novinska agencija Vafa javila je da je on ubijen tokom sukoba sa vojskom.

Izraelska vojska je saopštila da je osumnjičeni bacio zapaljivu bombu na vojnike stacionirane duž autoputa na Zapadnoj Obali u blizini Husana.

Vojnici su odgovorili paljbom i potvrdili pogodak, saopštila je vojska.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet