Fokus

Tajpej: Ispratili smo dva ruska ratna broda u blizini istočne obale

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2023

-

07:41

Tajpej: Ispratili smo dva ruska ratna broda u blizini istočne obale
Tajpej: Ispratili smo dva ruska ratna broda u blizini istočne obale - Copyright Tanjug/AP Photo/Chiang Ying-ying

veličina teksta

Aa Aa

Tajpej je uočio dva ruska ratna broda kod svoje istočne obale i poslao letelice i brodove da ih isprate, saopštilo je ministarstvo odbrane.

U saopštenju u utorak ministarstvo je navelo da su dve ruske fregate otplovile u severnom pravcu od istočne obale Tajvana, a zatim su "otišle iz njihove zone reagovanja" u jugoistočnom pravcu od lučkog grada Suao, gde se nalazi velika tajvanska mornarica baza, prenosi Rojters.

Tajvanska vojska poslala je avione i brodove u izviđanje i da ih isprate, i aktivirala je obalske raketne sisteme, prema saopštenju u kome se ne navodi više detalja.

Novinska agencija Interfaks javila je u utorak, pozivajući se na pres-službu ruske Pacifičke flote, da je odred brodova ruske Tihookeanske flote ušao u južne delove Filipinskog mora.

Kako se precizira, formacija brodova ruske Pacifičke flote ušla je u Filipinsko more iz Južnog kineskog mora, u sklopu vojne vežbe. Navedeno je da će posade izvoditi manevre sa "demonstracijom pomorskog prisustva" u azijsko-pacifičkom regionu i "kao deo jačanja partnerstva".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet