Fokus

Bajden sa kraljem Čarlsom razgovarao o borbi protiv klimatskih promena

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2023

-

17:33

Bajden sa kraljem Čarlsom razgovarao o borbi protiv klimatskih promena
Tanjug/AP/Andrew Matthews - Copyright Tanjug/AP/Andrew Matthews

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden sastao se sa britanskim kraljem Čarlsom III kako bi razgovarao o borbi protiv klimatskih promena.

Na sastanku, koji je usledio nakon Bajdenovog sastanka sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, prisustvovali su sekretar organizacije Neutralnost ugljen-dioksida, specijalni izaslanik SAD za klimu Džon Keri, kao i finansijeri i filantropi, koji su zajedno sa kraljem i američkim predsednikom razgovarali o finansiranju borbe protiv klimatskih promena, odnosno kako da na najbolji način pomognu zemljama u razvoju da smanje emisije ugljen-dioksida, prenosi BBC.

Ranije danas Bajden se sastao i sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, i izjavio da je odnos dve zemlje ''Čvrst poput stene''.

Sunak je dodao da će dvojica državnika razgovarati o mogućim načinima kako da dve zemlje ojačaju saradnju i zajedničku ekonomsku sigurnost, ''u korist naših građana''.

Govoreći o predstojećem samitu NATO-a u litvanskoj prestonici Viljnusu, Sunak je istakao da SAD i Britanija ''stoje kao dva najčvršća saradnika u tom savezu" i da zna da će učiniti sve što mogu da ojačaju evroatlantsku bezbednost.

Bajden je sinoć stigao u London, gde je započeo evropsku turneju tokom koje će posetiti i Litvaniju i Finsku.

Bela kuća je najavila da će Bajden večeras otputovati u Viljnus u Litvaniji, gde će u sutra i u sredu učestvovati na samitu NATO.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet