Fokus

Vlasti Australije najavile produžetak lokdauna

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2021

-

08:21

Vlasti Australije najavile produžetak lokdauna
Vlasti Australije najavile produžetak lokdauna - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Gotovo polovina od 25 miliona stanovnika Australije, zbog širenja delta soja koronavirusa, zatvorena je u svojim kućama, uključujući i građane Sidneja, najvećeg grada u zemlji.

Australijske vlasti saopštile su danas da će u državi Viktoriji, zbog kovida 19, biti produžen lokdaun i narednih dana, posle utorka kao prethodno postavljenog roka, uprkos blagom padu broja novih infekcija, dok se dva najveća grada bore da zaustave širenje zaraznijeg delta soja.

Premijer države Viktorija Danijel Endruz potvrdio je da pravila o zaključavanju neće biti ukinuta, jer i dalje ima novih slučajeva kovida 19 i najavio je više detalja tokom sutrašnjeg dana, prenosi Rojters.

U državi Viktorija, drugoj najmnogoljudnijoj u Australiji čiji je glavni grad Melburn, danas je potvrđeno 13 lokalnih slučajeva zaraze, tri manje nego prethodnog dana.

Gotovo polovina od 25 miliona stanovnika Australije zatvorena je u svojim kućama, uključujući i građane Sidneja, najvećeg grada u zemlji.

Država Novi Južni Vels, čiji je glavni grad Sidnej, prijavila je 98 novih slučajeva lokalnog zaražavanja, sedam manje nego prethodnog dana.

Komentari (0)

Svet