Fokus

Australijanac sa psom tri meseca izgubljen plutao na pučini Pacifika: "Nisam mislio da ću uspeti"

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

22:19

Australijanac sa psom tri meseca izgubljen plutao na pučini Pacifika: "Nisam mislio da ću uspeti"
Australijanac sa psom tri meseca izgubljen plutao na pučini Pacifika: "Nisam mislio da ću uspeti" - Copyright Tanjug AP/Fernando Llano

veličina teksta

Aa Aa

 Australijski mornar Tim Šedok, koji je zajedno sa svojim psom spasen ranije ove nedelje nakon što je tri meseca proveo u Tihom okeanu, stupio je danas na kopno, prvi put od kada su počele njihove nevolje.

Tanjug AP/Fernando Llano

 

Nakon posete lekara Šedok (54) i njegov pas Bela iskrcali su se u meksičkom lučkom gradu Manzanilju sa meksičkog broda za lov na tunu, koji ih je spasao, preneo je AP.

Tanjug Grupomar/Atun Tuny via AP

 

"Kapetanu i ribarskoj kompaniji koji su mi spasili život zahvalan sam što sam živ, iako nisam mislio da ću uspeti", rekao je Šedok, dodajući da su on i njegov „neverovatni pas" sada dobro, kao i da "i dalje voli okean".

Tanjug Grupomar/Atun Tuny via AP

 

Katamaran ovog čoveka iz Sidneja bio je veoma oštećen zbog lošeg vremena nedeljama nakon što je u aprilu isplovio iz meksičkog grada La Paza za Francusku Polineziju, izvestio je sidnejski list Dejli Telegraf.

Šedok je rekao da su on i njegov pas preživeli na sirovoj ribi i kišnici, nakon što je oluja oštetila njegov brod i izbrisala mu elektroniku.

Tanjug AP/Fernando Llano

 

Čamac za lov na tunu uočio je Šedokov brod na oko 2.000 kilometara od kopna, ali nije precizirano kada je došlo do spasavanja, iako je rečeno da su Australijanac i njegov pas bili u nestabilnom stanju kada su pronađeni, bez namirnica i skloništa, te da im je posada s ribarskog broda pružila medicinsku pomoć, hranu i vodu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet