Fokus

Policija istražuje džinovski metalni predmet pronađen na plaži u Australiji: Apel građanima da se ne približavaju

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

15:55

Policija istražuje džinovski metalni predmet pronađen na plaži u Australiji: Apel građanima da se ne približavaju
Policija istražuje džinovski metalni predmet pronađen na plaži u Australiji: Apel građanima da se ne približavaju - Copyright Prinskrin/Youtube/7NEWS Australia

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Aistraliji istražuje misterioznu neidentifikovanu kupolu, metalni predmet, koju su pronašli meštani na plaži Grin hed na zapadu zemlje, oko 250 kilometara severno od Perta.

Australijske vlasti istražuju taj predmet, za koji se trenutno ne veruje da je iz komercijalnog aviona, objavio je BBC.

Policija tretira predmet kao opasan i zatražila je od ljudi da se drže na bezbednoj udaljenosti.

Meštani su rekli da je kupola široka oko 2,5 metara, a dugačka između 2,5 i tri metra, objavio je australijski javni servis.

Stručnjak za vazduhoplovstvo Džefri Tomas rekao je da je reč o rezervoaru goriva rakete koja je pala u Indijski okean u poslednjih 12 meseci.

Australijska svemirska agencija saopštila je da je moguće da je džinovski cilindar mogao da padne sa "stranog svemirskog lansirnog vozila" i da će kontaktirati druge međunarodne agencije povodom tog pitanja.

Bilo je nekih spekulacija da je to možda deo aviona MH370 koji je nestao sa obale zapadne Australije 2014. godine sa 239 putnika. Tomas je rekao da ne postoje šanse da je to deo aviona, jer bi posle toliko godina njegov deo bio mnogo više oštećen.

Komentari (0)

Svet