Planeta

Vlasti Australije istražuju: Misteriozni predmet pronađen na obali Indijskog okeana

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

09:49

Vlasti Australije istražuju: Misteriozni predmet pronađen na obali Indijskog okeana
Vlasti Australije istražuju: Misteriozni predmet pronađen na obali Indijskog okeana - Copyright Tanjug AP/CHANNEL 9 via AP

veličina teksta

Aa Aa

Australijske vlasti su saopštile da istražuju da li je cilindrični predmet veličine malog automobila koji je pronađen na udaljenom delu obale Indijskog okeana, svemirski otpad neke inostrane rakete.

Policija je u nedelju kasno uveče pronašla predmet nepoznatog porekla u Grin Hedu oko 250 kilometara severno od grada Perta i ogradila mesto na kojem je otkriven, prenosi AP.

Australijska svemirska agencija saopštila je da sarađuje sa drugim svemirskim agencijama kako bi identifikovala ovaj predmet za koji se čini da je delimično napravljen od neke vrste tkanine.

"Objekat bi mogao biti deo neke inostrane svemirske rakete i mi smo u kontaktu sa kolegama širom sveta kako bismo dobili što više informacija", navodi se u Tviter objavi Australijske svemirske agencije.

Andrea Bojd inženjer Evropske svemirske agencije izjavila je da njene kolege veruju da je predmet koji je na obalu izbacio Indijski okean otpao sa indijske rakete prilikom lansiranja satelita.

"Prilično smo sigurni, na osnovu oblika i veličine, da je to je motor gornjeg stepena iz indijske rakete koja se koristi za mnogo različitih misija", rekla je ona za Australian Broadcasting Corp.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet