Fokus

U napuštenom kamionu u Meksiku pronađeno 148 migranata, od toga 23 dece bez pratnje roditelja

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2023

-

17:23

U napuštenom kamionu u Meksiku pronađeno 148 migranata, od toga 23 dece bez pratnje roditelja
U napuštenom kamionu u Meksiku pronađeno 148 migranata, od toga 23 dece bez pratnje roditelja - Copyright EPA-EFE/Luis Villalobos

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko desetina centralnoameričkih migranata, među kojima je bilo i 23-oje dece bez pratnje, spaseno je iz napuštenog kamiona u jugoistočnoj meksičkoj državi Verakruz, saopštio je Meksički savezni institut za migracije (INM).

"INM je spasao 148 migranata koji su putovali u prenatrpanoj prikolici kamiona i ostavljeni su u situaciji opasnoj po život na autoputu", saopštio je institut, preneo je CNN.

Vozač je pobegao iz kamiona i on je i dalje u bekstvu, dodao je INM.

Migranti su došli iz Hondurasa, Gvatemale i Salvadora.

Među ljudima koji su spaseni, bilo je muškaraca i žena koji su putovali sami, maloletnici bez pratnje odraslih i 44 porodice.

"Humanitarna pomoć je pružena osobama koje su bile u teškoj situaciji, a prošli su zdravstvene provere. Kada su završene procedure, odrasli su odvedeni u objekte INM da se urade odgovarajuće imigracione procedure", dodaje se u saopštenju.

Maloletnici bez pratnje odraslih i porodice ostaće pod zaštitom Sistema za integralni razvoj porodice i Kancelarije generalnog tužioca, odsek maloletnici, tokom imigracionog procesa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet