Fokus

Orlić sa predsednikom Irana u Teheranu: Prijateljstvo dokazuje i stav o nepriznavanju Kosova

Komentari

Autor: Fonet

23/07/2023

-

23:55

Orlić sa predsednikom Irana u Teheranu: Prijateljstvo dokazuje i stav o nepriznavanju Kosova
FoNet/Kabinet predsednika Skupštine Srbije - Copyright FoNet/Kabinet predsednika Skupštine Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Srbiju i Iran povezuje iskreno prijateljstvo, koje dokazuje i principijelan stav Teherana o nepriznavanju Kosova, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, koji se u Teheranu sastao sa predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem.

Raisi je naglasio da će njegova zemlja po tom pitanju ostati dosledna i da će nastaviti da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, dodavši da je opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom, saopštila je Skupština Srbije.

FoNet/Kabinet predsednika Skupštine Srbije

 

Orlić i Raisi potvrdili su spremnost za unapređenje saradnje u svim oblastima u kojima postoji prostor i obostrani interes, a pre svega u ekonomiji, ističući da veliki doprinos tome mogu dati rad Mešovite komisije i aktivnosti dva parlamenta.

Tokom sastanka je bilo reči i o aktuelnoj teškoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, a Orlić je istakao da se srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava sa terorom i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno preduzima napore kako bi sačuvao mir.

Sastanku su prisustvovali i predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Iranom Jasmina Karanac i ambasador Srbije u Teheranu Dragan Todorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet