Fokus

Putin: Rusija će pomoći afričkim zemljama da ojačaju suverenitet

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2023

-

10:56

Putin: Rusija će pomoći afričkim zemljama da ojačaju suverenitet
Vladimir Putin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija će pomoći afričkim zemljama da ojačaju svoj suverenitet, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u pozdravu učesnicima i gostima Ekonomsko-humanitarnog foruma Rusija-Afrika.

"Nastavićemo da na svaki mogući način pomažemo našim afričkim partnerima u jačanju nacionalnog i kulturnog suvereniteta, u aktivnijem učešću u rešavanju regionalnih i globalnih pitanja", navodi se u telegramu objavljenom na sajtu Kremlja, prenela je agencija RIA Novosti.

Putin je primetio da Afrika danas postaje jedan od polova multipolarnog sveta u nastajanju.

Zauzvrat, kako je naveo, Moskva podržava težnje afričkih država za socijalnom i ekonomskom stabilnošću i napretkom.

Saradnja sa Afrikom je poslednjih godina dostigla novi nivo, Rusija namerava da je dalje razvija - da stimuliše trgovinu i investicije, da zajedno radi na pitanjima kao što su borba protiv siromaštva, obuka savremenih kadrova, obezbeđivanje prehrambene bezbednosti i klimatske promene, istakao je Putin.

Drugi samit i ekonomsko-humanitarni forum "Rusija - Afrika" biće održan 27-28. jula u Sankt Peterburgu.

Komentari (1)

Pavel

26.07.2023 11:48

Rusija i Putin da ostave na miru našu Srbiju! Nikad nisu nam bila braća, uvek su nas prevarom iskoristili. Tek sada mi vidimo ko su Rusi i koliko zlo Srbiji naneli. Ali ima još Ruske hobotnice po Srbiji i teže mogu se izbaciti. Zbog toga Srbija nikad neće napredovati.

Svet