Fokus

Masakr u Pakistanu: U napadu bombaša -samoubice poginulo 40 ljudi, povređeno 130

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2023

-

16:13

Masakr u Pakistanu: U napadu bombaša -samoubice poginulo 40 ljudi, povređeno 130
Masakr u Pakistanu: U napadu bombaša -samoubice poginulo 40 ljudi, povređeno 130 - Copyright Tanjug / AP / Rescue 1122 Head Quarters

veličina teksta

Aa Aa

 Najmanje 40 ljudi je poginulo, dok je 130 povređeno kada je bobmaš samoubica aktivirao eksplozivnu napravu na političkom mitingu u severozapadnom Pakistanu u provinciji Kiber Paktunkva, na granici sa Avganistanom, saopštila je policija.

Šef lokalne policije Aktar Hajat rekao je za Rojters da je eksploziju izazavao bombaš samoubica.

Viši policijski službenik Nazir Kan rekao je da se konvencija stranke protalibanskog sveštenika Fazala ur-Rehmana održavala na periferiji Kara, glavnog grada okruga Badžur, kada se dogodila eksplozija, javio je AP. Kan je istakao da je hitna situacija proglašena u bolnicama u Badžuru i susednim područjima gde je većina povređenih smeštena, Rehmanova politička partija je deo koalicione vlade u Islamabadu.

Nije poznato da li je Rehman bio prisutan, preneo je AP.

Širom Pakistana se organizuju mitinzi radi mobilisanja pristalica za predstojeće izbore u avgustu.

Avganistanska administracija osudila je eksploziju. Pakistanski talibani (TTP) nisu jedina militantna grupa koja izvodi napade na tom području koje je takođe pogođeno napadima lokalnog ogranka Islamske države.

Viši policijski službenik Nazir Kan rekao je da se konvencija stranke protalibanskog sveštenika Fazala ur-Rehmana održavala na periferiji Kara, glavnog grada okruga Badžur, kada se dogodila eksplozija, javio je AP.

 

Tanjug / AP / Rescue 1122 Head Quarters

 

Kan je istakao da je hitna situacija proglašena u bolnicama u Badžuru i susednim područjima gde je većina povređenih smeštena, Rehmanova politička partija je deo koalicione vlade u Islamabadu. Nije poznato da li je Rehman bio prisutan, preneo je AP. Širom Pakistana se organizuju mitinzi radi mobilisanja pristalica za predstojeće izbore u avgustu. Avganistanska administracija osudila je eksploziju. Pakistanski talibani (TTP) nisu jedina militantna grupa koja izvodi napade na tom području koje je takođe pogođeno napadima lokalnog ogranka Islamske države.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet