Fokus

Arhitekta sa Long Ajlenda optužen za serijska ubistva ponovo na sudu posle negiranja krivice

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

23:00

Arhitekta sa Long Ajlenda optužen za serijska ubistva ponovo na sudu posle negiranja krivice
Reks Hojerman - Copyright Tanjug AP/Suffolk County Sheriff's Office via AP

veličina teksta

Aa Aa

Reks Hojerman, arhitekta koji je optužen za ubistvo najmanje tri žene, čija je tela ostavljao duž udaljenog dela obale na Long Ajlendu, trebalo bi da se vrati na suđenje, prvi put od kad se sredinom jula izjasnio da nije kriv.

Hojerman je optužen za ubistvo Melise Bartelemi, Megan Voterman i Amber Lin Kostelo, blizu plaže Gilgo, koje su nestale tokom pet meseci 2010, preneo je AP.

Tanjug/AP/Suffolk County Sheriff’s Office

 

Tužioci kažu da je arhitekta osumnjičen i za smrt četvrte žene, Morin Brejnard Barns, koja je nestala 2007. godine.

Sve one bile su prositututke, čiji su posmrtni ostaci otkriveni jedni pored drugih na južnoj obali Long Ajlenda.

Istražitelji su proveli skoro dve nedelje češljajući Hojermanov dom u Masapekua parku, preko puta zaliva gde su pronađeni ostaci žrtava.

Pretres je uključivao raskopavanje dvorišta, demontiranje trema i staklenika i uklanjanje mnogih sadržaja u kući u cilju ispitivanja.

Hojermanova supruga, Asa Elerup, koja je podnela zahtev za razvod nakon što joj je muž uhapšen, rekla je da je on kuću napustio u ruševinama, sa stvarima ostavljenim na gomilama i razbijenim nameštajem.

Hojerman se na prvom pojavljivanju pred sudom sredinom jula izjasnio da nije kriv, a određen mu je pritvor bez mogućnosti kaucije.

Istražitelji kažu da su otkrili slučaj uz pomoć sofisticirane analize podataka o lokaciji mobilnog telefona, DNK dokaza i stare dojave o vozilu, koje je viđeno parkirano ispred kuće jedne od žrtava.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet