Fokus

Sin predsednika Kolumbije izjasnio se da nije kriv po optužbama za pranje novca

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

23:32

Sin predsednika Kolumbije izjasnio se da nije kriv po optužbama za pranje novca
Sin predsednika Kolumbije izjasnio se da nije kriv po optužbama za pranje novca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sin predsednika Kolumbije Gustava Petra, Nikolas Petro, izjasnio se danas pred sudom u Bogoti da nije kriv po optužbama za pranje novca i nelegalno bogaćenje.

Kolumbijska policija uhapsila je u subotu najstarijeg sina kolumbijskog predsednika i njegovu bivšu suprugu Dejsuris del Karmen Vaskez, koja je, kako su preneli mediji, u martu ove godine rekla da je Nikolas Petro dobio novac od dve osobe, optužene za krijumčarenje narkotika, za predsedničku kampanju.

"Ne prihvatam optužbe", rekao je Petro obaćajući se sudiji, čime je, kako prenosi Rojters, izgubio šansu da obezbedi da mu kazna bude smanjena za 50 odsto, ako bude osuđen.

Petro je rekao da će sarađivati sa tužilaštvom.

On je uhapšen nakon što je pokrenuta istraga o pranju novca u vezi sa sredstvima koja je navodno prikupio od osuđenih trgovaca drogom tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje.

Do istrage je došlo nakon što je njegova bivša supruga ranije ove godine rekla lokalnom portalu "Semana" da je prisustvovala sastancima na kojima je Petro dogovorio donaciju od oko 150.000 dolara.

Ona je rekla da predsednik Kolumbije nije znao za poslove svog sina i da je novac koji je prikupljen u ime kampanje čuvan u sefu "u kući para" u primorskom gradu Barankilja.

Predsednik Kolumbije rekao je da se neće mešati u istragu. Ukoliko bude proglašen krivim, sinu kolumbijskog predsednika preti kazna od 12 do 20 godina zatvora. 

Komentari (1)

Драган

02.08.2023 04:16

Ма ни Бајденов син није ништа крив...

Svet