Fokus

Pucnjava u Orlandu na Floridi , likvidiran napadač na dvojicu policajca

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2023

-

21:05

Pucnjava u Orlandu na Floridi , likvidiran napadač na dvojicu policajca
Tanjug/AP/WFTV - Copyright Tanjug/AP/WFTV

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici interventne policijske jedinice na Floridi, nekoliko sati nakon napada u kome su ranjena dvojica policajaca, ubili su osumnjičenog. Muškarac koji je ranio dvojicu policajaca pobegao je i zabarikadirao se u hotelu u turističkom okrugu Orlanda, saopštili su zvaničnici policije, prenosi AP.

U saopštenju je potvrđeno da su policijski službenici Orlanda zaustavili sumnjivo vozilo u petak oko 23 sata u okviru istrage o ubistvu u Majamiju, ali osumnjičeni je potegao oružje i otvorio vatru na njih.

Posle pucnjave na policajce prestupnik je oteo jedno vozilo, a policija je krenula u poteru, ali nije uspela da ga uhvati.

Skoro sedam sati kasnije, policajci su ušli u trag osumnjičenom koji se zabarikadirao u hotelu Holidej In u turističkom kvartu u Orlandu.

S obzirom da je napadač odbio da se preda gosti hotela su evakuisani, a osumnjičeni je nastavio da puca na policajce koji su uzvratili vatru i likvidirali ga, rekao je šef policije Orlanda Erik Smit na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

Ranjeni policajci, koji nisu odmah identifikovani, prevezeni su u regionalni medicinski centar Orlando gde im je pružena medicinska pomoć, a prema rečima zvaničnika bolnice očekuje se da će se potpuno oporaviti.

"Ovo je tužan dan za naše odeljenje. Ovi policajci svakodnevno štite našu zajednicu", rekao je Smit.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet