Fokus

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo SAD za napad na vojni autobus

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2023

-

22:18

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo SAD za napad na vojni autobus
Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo SAD za napad na vojni autobus - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je danas američke snage za napad na autobus sa sirijskim trupama u provinciji Deir ez-Zor na istoku zemlje, u kojem su poginula 23 vojnika, a najmanje 10 ih je ranjeno.

"Juče su američke okupacione snage počinile novi zločin, pošto su one i njihove terorističke organizacije gađale autobus u kojem je bilo više pripadnika sirijskih arapskih armije jugoistočno od Deir ez-Zora, što je rezultiralo smrću jednog broja vojnika i ranjavanjem drugih”, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi sirijska nacionalna agencija SANA.

Ocenjuje se da „ova kriminalna i teroristička agresija" dolazi u okviru američke eskalacije protiv suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Sirije i u kontekstu "podrške i sponzorstva Sjedinjenih Država terorističkim organizacijama, pre svega terorističkoj organizaciji ISIS".

Dodaje se da se ovaj zločin poklapa sa "kontinuiranom američkom pljačkom sirijskog naftnog i poljoprivrednog bogatstva i povećanjem ekonomskog pritiska na sirijski narod", sa ciljem, kako se navodi, da produži njegovu okupaciju i nastavi da destabilizuje čitav region.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet