Fokus

Brazilska policija istražuje Bolsonarove finansije i komunikacije

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2023

-

22:42

Brazilska policija istražuje Bolsonarove finansije i komunikacije
Tanjug/AP/Eraldo Peres - Copyright Tanjug/AP/Eraldo Peres

veličina teksta

Aa Aa

Brazilski istražitelji su danas ispitivali lične finansije i komunikacije bivšeg predsednika te zemlje Žaira Bolsonara, koji se nalazi u situaciji da potencijalno bude sankcionisan nakon što su njegove neosnovane tvrdnje o izbornoj prevari uticale na formiranje pokreta za negiranje oktobarske pobede aktuelnog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve.

Nakon što je Bolsonaro za dlaku izgubio izbore hiljade njegovih pristalica upalo je u zgrade brazilske vlade 8. januara, prenosi Rojters.

Država je potom pokrenula istraga u vezi s tim neredima, a uporedo su istraživane i druge okolnosti u vezi s bivšim predsednikom, poput poverljivih telefonskih i bankovnih evidencija Bolsonara i njegove supruge Mišel.

Presuda, o kojoj su lokalni mediji prvi preneli u četvrtak uveče, daće policiji veću mogućnost da istraži višestruke optužbe sa kojima se suočava Bolsonaro.

Kasnije u četvrtak, objavljeno je i da je Bolsonarova bivša desna ruka Mauro Sid planirao da prizna njegovu umešanost u krivična dela u vezi s navodnom prodajom nakita koje su poklonile strane vlade.

Kako se navodi, Sid, koji je uhapšen, razmišlja o priznanju da je igrao ključnu ulogu u šemi trgovine nakitom koju je navodno organizovao bivši predsednik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet