Fokus

U teškoj autobuskoj nesreći u Brazilu poginulo sedam navijača Korintijansa iz Sao Paula

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

22:46

U teškoj autobuskoj nesreći u Brazilu poginulo sedam navijača Korintijansa iz Sao Paula
U teškoj autobuskoj nesreći u Brazilu poginulo sedam navijača Korintijansa iz Sao Paula - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U autobuskoj nesreći na autoputu u brazilskoj državi Minas Žerais u ranim jutarnjim satima poginulo je sedam osoba, saopštila je vojna vatrogasna brigada te države.

Autobus je prevozio navijače fudbalskog tima Korintijansa, nakon što su prisustvovali utakmici protiv Kruzeira u glavnom gradu Minas Žeraisa, Belo Horizonteu, preneo je Rojters.

Putnici su naveli da je autobus, u kome su se nalazile 43 osobe, oko 2.50 časova izgubio kontrolu nad kočnicom, udario u jarugu i prevrnuo se, navode vatrogasci.

Vatrogasna služba je saopštila da je u nesreći 36 osoba povređeno, 27 prebačeno u bolnice, a da je jedna u teškom stanju, ali nije životno ugrožena.

Korintijans je izrazio žaljenje zbog nesreće i izrazio solidarnost sa porodicama žrtava. Žaljenje je izrazilo i nekoliko drugih brazilskih fudbalskih klubova.

Predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva, koji je navijač Korintijansa, izrazio je saučešće porodicama i prijateljima žrtava.

"Nadam se oporavku povređenih i istrazi o uzrocima nesreće. Potreban nam je mir i vozila u dobrom stanju na putevima, jer nema načina da povratimo izgubljene živote", istakao je Lula da Silva na platformi X 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet