Fokus

Iz egzila u zatvor: Bivši premijer Tajlanda procenio da je vreme za povratak u zemlju

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2023

-

21:18

Iz egzila u zatvor: Bivši premijer Tajlanda procenio da je vreme za povratak u zemlju
Iz egzila u zatvor: Bivši premijer Tajlanda procenio da je vreme za povratak u zemlju - Copyright Tanjug/AP/Wason Wanichakorn

veličina teksta

Aa Aa

Bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra prebačen je u zatvor na izdržavanje osmogodišnje zatvorske kazne, nakon što se vratio u tu zemlju posle 15-godišnjeg egzila.

Kako prenosi Gardijan, on se vratio u zemlju u trenutku kada je njegova stranka ponovo ušla u vladu, i postoji mogućnost da mu dužina kazne bude skraćena.

Šinavatra je rano jutros sleteo u Bangkok, nakon čega je u pratnji svoje troje dece krenuo ka zgradi suda.

Vlasti su saopštile da je Šinavatra pre početka izdržavanja kazne podvrgnut lekarskim ispitivanjima, i da je tom prilikom otkriveno da ima problem sa srcem i plućima, kao i da ima visok krvni pritisak i probleme sa kičmom.

Gardijan navodi da bivši premijer ima pravo da aplicira za kraljevsko pomilovanje tokom svog prvog dana u zatvoru, u skladu sa postojećim pravilima za osuđenike.

Šinavatra je zbačen u vojnom udaru, 2006, i od tada je živeo u egzilu, kako bi izbegao pravne optužbe za koje je ranije rekao da su politički motivisane, uključujući i presudu u odsustvu za korupciju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet