Fokus

Na prvoj predizbornoj debati osmoro republikanaca, Tramp izostaje sa sučeljavanja

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2023

-

22:54

Na prvoj predizbornoj debati osmoro republikanaca, Tramp izostaje sa sučeljavanja
Osmoro republikanaca će učestvovati na prvoj predizbornoj debati - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Republikanski nacionalni komitet (RNC) saopštio je danas da se ukupno osam kandidata za predsedničku nominaciju Republikanske stranke kvalifikovalo za prvu predizbornu debatu u Milvokiju, u američkoj saveznoj državi Viskonsin.

U debati će učestvovati guverner Floride Ron Desantis, bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli, bivši potpredsednik SAD Majkl Pens, bivši guverner Nju Džersija Kris Krist, senator Južne Karoline Tim Skot, konzervativni preduzetnik Vivek Ramasvami, guverner Severne Dakote Dag Burgum i bivši guverner Arkanzasa Asa Hačinson, prenosi portal "Hil".

Uprkos tome što je ispunio zahteve potrebne da bi se kvalifikovao za učešće u debati, njoj se neće pridružiti Donald Tramp koji će, umesto toga, dati intervju jednom od najpopularnijih američkih voditelja Takeru Karlsonu.

Da bi se kvalifikovali za učešće u debati, kandidati su morali da ispune uslove RNC i da potpišu izjavu u kojoj obećavaju da će podržati republikanskog kandidata za predsednika. Debatu će voditi novinari konzervativnog Foks njuza, a počeće u sredu u 21 sat po lokalnom vremenu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet