Fokus

Netanijahu: Iran i Hamas će platiti punu cenu ako pokušaju da nam naude

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2023

-

20:16

Netanijahu: Iran i Hamas će platiti punu cenu ako pokušaju da nam naude
Netanijahu: Iran i Hamas će platiti punu cenu ako pokušaju da nam naude - Copyright Tanjug/AP/Menahem Kahana

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da će Hamas i Iran ''platiti punu cenu'' nakon što je jedan od lidera Hamasa Izraelu zapretio ratom.

''Hamas i drugi iranski predstavnici veoma dobro razumeju da ćemo se boriti svim sredstvima protiv njihovih pokušaja da promovišu terorizam protiv nas, na Zapadnoj obali, Gazi i drugde. Ko god pokuša da nam naudi, ko god finansira, organizuje ili šalje teror na Izrael, platiće punu cenu'', rekao je Netanijahu, a prenosi ''Džeruzalem post''.

On je to izjavio nakon što je zamenik šefa Hamasovog političkog biroa Saleh Al-Aruri u intervjuu o Izraelu rekao da će ''ekstremistička vlada'' te zemlje ''doživeti snažan poraz, koji će dovesti do njihovog povlačenja sa cele Zapadne obale''.

''Vlada Izraela je odlučna da se bori protiv kriminalnih organizacija u arapskom sektoru. Ovo je nacionalna nevolja. Apelujem na arapsku javnost. Apelujem na poslanike, predsednike mesnih odbora i kreatore mišljenja i poručujem im - stanite uz našu vladu, da se borimo zajedničkim naporima protiv kriminalnih organizacija'', rekao je Netanijahu.

Izraelski zvaničnici ranije su optužili Iran i Hamas za ''poslednji talas terora'', uz navode da napade finansira Iran.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet