Fokus

Talibani uhapsili 18 zaposlenih iz Međunarodne misije pomoći

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2023

-

09:19

Talibani uhapsili 18 zaposlenih iz Međunarodne misije pomoći
Talibani uhapsili 18 zaposlenih iz Međunarodne misije pomoći - Copyright Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi

veličina teksta

Aa Aa

Talibanske vlasti su uhapsile 18 zaposlenih, uključujući jednog stranca, iz Međunarodne misije pomoći sa sedištem u Avganistanu, saopštila je ta neprofitna organizacija.

Međunarodna misija pomoći je saopštila da su talibani u dva odvojena navrata ovog meseca odveli 18 članova njenog osoblja iz kancelarije nevladine organizacije u centralnoj provinciji Gor, prenosi AP.

Kako je saopšteno, 18 uhapšenih je odvedeno u Kabul.

"Nismo upoznati sa okolnostima koje su dovele do ovih incidenata i o razlozima za pritvaranje naših članova osoblja“, navodi se u saopštenju.

Lokalni mediji, citirajući portparola guvernera provincije Abdula Vahida Hamasa, izvestili su da je stranac, državljanin SAD, i da je osoblje privedeno zbog "propagiranja i promovisanja hrišćanstva".

U ovim izveštajima nije saopšten identitet navodnog američkog člana osoblja.

Stejt department je saopštio da je upoznat sa izveštajima o pritvoru jednog američkog državljanina. On je pozvao američke državljane da ne putuju u Avganistan zbog visokog rizika od oružanih sukoba, građanskih nemira, kriminala, terorizma i otmica.

Nevladine organizacije su pod većom kontrolom otkako su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom pre dve godine, prenosi AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet