Fokus

Kina uvodi sankcije za dve američke firme povezane sa prodajom oružja Tajvanu

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2023

-

19:37

Kina uvodi sankcije za dve američke firme povezane sa prodajom oružja Tajvanu
Kina uvodi sankcije za dve američke firme povezane sa prodajom oružja Tajvanu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

 Kina je odlučila da uvede sankcije dvema američkim kompanijama zbog njihove umešanosti u prodaju oružja Tajvanu, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning.

On je rekao da je korporacija Loked Martin direktno učestvovala u prodaji američkog naoružanja Tajvanu, a da je Notrop Grupa učestvovala u nekoliko drugih transakcija u kojima je Tajvan kupio američko naoružanje.

''U skladu sa Zakonom o sankcijama protiv stranih lica Kina je odlučila  da uvede sankcije tim američkim odbrambenim korporacijama'', rekao je Mao.

On je rekao da američka vlada namerno isporučuje oružje ''kineskom regionu Tajvanu'', ne obazirući se na ozbiljno protivljenje Pekinga, navodeći da to ozbiljno krši princip jedinstvene Kine, da je suprotno međunarodnom pravu i osnovnim normama koje regulišu međunarodne odnose.

''SAD idu pogrešnim putem time što naoružavaju Tajvan'', naveo je Mao i rekao da Kina poziva SAD ''da se iskreno pridržavaju principa jedinstvene Kine i odredbi tri zajednička saopštenja Kine i SAD'', kao i da zaustave prodaju oržuja Tajvanu.

''U suptornom, uslediće odlučan odgovor Kine'', rekao je Mao.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet