Fokus

Tramp: Bila je moja odluka da pokušam da poništim rezultate izbora 2020.

Komentari

Autor: FoNet

17/09/2023

-

23:20

Tramp: Bila je moja odluka da pokušam da poništim rezultate izbora 2020.
Tramp: Bila je moja odluka da pokušam da poništim rezultate izbora 2020. - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je posle izbora 2020. godine dobijao savete od brojnih ljudi, ali je naveo da je bila njegova odluka da plasira lažnu tvrdnju da je pobedio i da pokuša da poništi rezultate.

To je bila moja odluka, ali slušao sam neke ljude, rekao je Tramp u intervjuu za televiziju NBC, prenosi CNN.

Tramp je optužen zbog pokušaja da obori rezultate izbora 2020. U optužnici koju je podneo specijalni tužilac Džek Smit navodi se da je Tramp znao da su izborne tvrdnje koje je iznosio lažne, nakon što su mu bliski saradnici rekli da je izgubio, ali ih je svejedno širio.

Slušao sam različite ljude, a kada sam sve sabrao, izbori su bili namešteni, rekao je Tramp u intervjuu, ponovo podstičući lažnu tvrdnju, dok traži republikansku nominaciju za predsedničke izbore naredne godine.

"Znaš li koga slušam, sebe. Video sam šta se dogodilo", rekao je Tramp.

Bivši predsednik je naveo da nije slušao svoje advokate koji su mu rekli da je izgubio izbore, zato što ih nije poštovao.

Angažujete ih po preporuci i ispostavi se da se oni samo zovu republikanci, ili da nisu tako dobri. U mnogim slučajevima ih nisam poštovao, ali poštovao sam mnoge druge koji su rekli da su izbori namešteni, rekao je Tramp.

Smitova istraga o mešanju u izbore jedan je od četiri krivična slučaja protiv bivšeg predsednika, a jedan od njih je zbog zavere za prevaru Sjedinjenih Država.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet