Planeta

Eksplozija u najdužem tunelu u Rusiji proglašena terorističkim aktom: Oglasili se i Ukrajinci

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

15:29

Eksplozija u najdužem tunelu u Rusiji proglašena terorističkim aktom: Oglasili se i Ukrajinci
Eksplozija u najdužem tunelu u Rusiji proglašena terorističkim aktom: Oglasili se i Ukrajinci - Copyright Printscreen Youtube/Ukraine-Russia War Footage Report

veličina teksta

Aa Aa

Inspektori ruskog Odeljenja za istočnu međuregionalnu istragu su utvrdili da je požar koji je zahvatio najduži tunel u Rusiju, u sredu, nastao usled eksplozije okarakterisane kao teroristički akt "nepoznatih osoba", javlja danas ruski Komersant.

Ukrajinski izvor rekao je za Rojters u četvrtak da je Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) detonirala eksploziv u železničkom tunelu u Sibiru, jer ga je Rusija, kako je rekao, koristila u vojne svrhe.
Komersant je citirao neimenovane izvore koji kažu da je pokrenuta opsežna istraga povodom incidenta, koji je oštetio teretni voz koji je prolazio kroz Severomujski tunel u regionu Burjatija, na granici sa Mongolijom.

Tunel je dugačak 15,3 kilometara i najduži je u Rusiji, ako se ne računaju gradske metro linije.

U preliminarnim istragama se navodi da je eksploziv postavljen ispod voza, dodao je izvor ruskog lista, a žrtava nije bilo.

Kako ocenjuje britanska novinska agencija, takav napad, koji se desio na više od 4.000 kilometara od Ukrajine, pokazuje spremnost Kijeva da izvede sabotažu duboko unutar teritorije Rusije.

Takođe, Rojters ističe da nije mogao nezavisno utvrdi da li se ta železnička ruta koristila u vojne svrhe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet