Planeta

Incident uoči skupa republikanskog kandidata u SAD: Muškarac pretio da će "pobiti sve"

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

20:28

Incident uoči skupa republikanskog kandidata u SAD: Muškarac pretio da će "pobiti sve"
Incident uoči skupa republikanskog kandidata u SAD: Muškarac pretio da će "pobiti sve" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac (30) iz Nju Hempšira optužen je danas da je slao preteće tekstualne poruke da će ubiti republikanskog predsedničkog kandidata, uoči zakazanog skupa kampanje, saopštili su savezni tužioci.

Kancelarija američkog tužioca nije imenovala počinioca, ali je portparol republikanskog kandidata Vivejka Ramasvamija rekao danas da su tekstovi bili usmereni na njegovu kampanju.

"Zahvalni smo organima za sprovođenje zakona na njihovoj brzini i profesionalnosti u rešavanju ovog pitanja i molimo se za bezbednost svih Amerikanaca", rekao je zamenik direktora za komunikacije Stefan Mihajlov.

Osumnjičeni je uhapšen u subotu i danas je izveden pred sud. Ramasvami je održao zakazani skup u restoranu "Roundabout Diner & Lounge" u Portsmutu.

Tanjug/AP/Gerald Herbert

Vivek Ramasvami

Prema sudskim dokumentima, čovek je u petak dobio tekstualnu poruku iz kampanje kandidata kojom je obavešten o doručku danas u Portsmutu, prenosi Asošiejted pres.

Osoblje kampanje je primilo dve tekstualne poruke kao odgovor, prema izjavi agenta FBI-ja. U jednoj je muškarac zapretio da će kandidatu pucati u glavu, a u drugoj da će pobiti sve na događaju i oskrnaviti njihove leševe.

FBI je u subotu izdao nalog za pretres kuće osumnjičenog, a tekst poruka pronađen je u izbrisanoj fascikli, navodi se u saopštenju. 

Kako se dodaje, osumnjičeni je slične poruke slao i drugim političarima. Delo koje mu se stavlja na teret, predviđa kaznu do pet godina zatvora, tri godine uslovno pod nadzorom i novčanu kaznu do 250.000 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet