Planeta

Huti upozoravaju: Crveno more će postati poprište sukoba, američka raketa eksplodirala kraj broda koji je išao iz Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2023

-

18:51

Huti upozoravaju: Crveno more će postati poprište sukoba, američka raketa eksplodirala kraj broda koji je išao iz Rusije
Huti upozoravaju: Crveno more će postati poprište sukoba, američka raketa eksplodirala kraj broda koji je išao iz Rusije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Portparol jemenskih pobunjenika Huta Muhamed Abdul-Salam izjavio je danas da je raketa ispaljena sa američkog bojnog broda gađala jemenske pomorske snage u Crvenom moru i da je eksplodirala u blizini broda u vlasništvu Gabona.

Prema njegovim rečima, brod u vlasništvu Gabona je putovao iz Rusije. On je upozorio da će Crveno more postati poprište sukoba, ukoliko SAD i saveznici nastave svoje akcije. 

"Zemlje koje se graniče sa Crvenim morem moraju da shvate realnost opasnosti koja im preti po nacionalnu bezbednost", naveo je Abdul-Salam, preneo je Rojters.

Lider Huta Abdel-Malek al-Huti upozorio je u sredu da će ta grupa napasti američke ratne brodove ako bude bila na meti Vašingtona koji je ove sedmice rasporedio multinacionalne snage za suprotstavljanje napadima Huta na komercijalna plovila u Crvenom moru.

Huti su prošlog meseca napadali trgovačke brodove koji su plovili kroz Crveno more u znak odmazde zbog izraelskih napada na Pojas Gaze.

Bela kuća je u petak saopštila da je Iran "duboko umešan" u planiranje operacija protiv komercijalnih plovila u Crvenom moru, što je Teheran negirao.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet