Planeta

Iranska revolucionarna garda preti osvetom za masakr u Kermanu: "Biće servirana ubicama od ruku vojnika Solejmanija"

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

12:49

Iranska revolucionarna garda preti osvetom za masakr u Kermanu: "Biće servirana ubicama od ruku vojnika Solejmanija"
AP Photo/Mahdi Karbakhsh Ravari - Copyright AP Photo/Mahdi Karbakhsh Ravari

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Iranske revolucionarne garde Mohamed Mokber obećao je danas da će se ta elitna jedinica osvetiti za ubistvo više desetina ljudi u gradu Kermanu, na ceremoniji obeležavanja četvrte godišnjice ubistva Kasema Solejmanija, nekadašnjeg komandanta elitnih Kuds jedinica, koji je ubijen u američkom napadu dronom 2020. godine u Iraku.

"Veoma jaka osveta biće servirana ubicama od ruku vojnika Solejmanija", rekao je Mokber novinarima u bolnici, gde su ranjeni dobijali pomoć za najkrvaviji napad u Iranu od Islamske revolucije 1979. godine. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ministar policije Irana Ahmad Vahidi rekao je da je dosad potvrđeno da je ubijeno 84 ljudi, a da je ranjeno 284, međutim, s obzirom na to da je veliki broj ranjenih u teškom stanju, postoji mogućnost da se broj preminulih poveća, prenela je agencija Tasnim.

Prethodno su iranski mediji objavili da je ubijeno 103, a ranjeno 188.

Visoki zvaničnik iz administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena rekao je da eksplozije "liče na terorističke napade" kakve je ranije izvodila Islamska država.

Predsednik Irana osudio je podmukli i nehumani zločin, dok je vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnej obećao da će se Iran osvetiti za žrtve dve eksplozije u Kermanu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet