Planeta

Polovina Amerikanaca želi da čuje presudu Trampu pre izbora, a četvrtina ne misli da je to bitno

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2024

-

21:08

Polovina Amerikanaca želi da čuje presudu Trampu pre izbora, a četvrtina ne misli da je to bitno
Polovina Amerikanaca želi da čuje presudu Trampu pre izbora, a četvrtina ne misli da je to bitno - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Većina Amerikanaca želi da čuje presudu o saveznim optužbama protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa, koje se tiču navodnih "subverzivnih radnji" u vezi sa izborima 2020. godine, pre nego što se održe izbori ove godine, pokazala je nova anketa koju je za Si-En-En sprovela kuća SSRS.

Mnogi očekuju da Tramp pomiluje sebe ukoliko bude optužen za bilo koji federalni krivični prekršaj, pod uslovom da postane predsednik.

Oko 48 odsto Amerikanaca kaže da je od suštinske važnosti da presuda bude doneta pre novembarskih izbora, svega 11 odsto kaže da suđenje treba da bude odloženo nakon izbora, dok jedna četvrtina kaže da im ishod presuda nije bitan.

Kada je reč o demokratskim biračima, kod njih je taj procenat izraženiji - oko 72 odsto demokrata i 52 nezavisnih glasača žele da vide presudu pre izbora.

Republikanci su podeljeniji - oko 38 odsto njih kaže da presuda treba da bude doneta pre predsedničkih izbora, 39 kaže da nije bitno kada se suđenje održava, dok 23 odsto misli da bi suđenje trebalo da se održi posle izbora.

Tramp se trenutno suočava sa četiri optužnice, a u najgorem slučaju mogao bi da bude osuđen na 717,5 godina zatvora, objavio je Forbs.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet