Planeta

Eksplodirala eksterna baterija na letu "Er Azije": Putnici pokušavali flašicom vode da ugase vatru

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

14:59

Eksplodirala eksterna baterija na letu "Er Azije": Putnici pokušavali flašicom vode da ugase vatru
Eksplodirala eksterna baterija na letu "Er Azije": Putnici pokušavali flašicom vode da ugase vatru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na letu "Er Azije" između Bangkoka i grada Nahon Si Tamarat na jugu Tajlanda eksplodirala je eksterna baterija i u kabini je došlo do požara, ali niko od putnika nije povređen.

Putnici su uočili plamenove i dim 30 minuta nakon poletanja, nakon čega je kabinska posada došla do srednjeg reda "Erbasovog A320" kako bi ugasila vatru, dok su se putnici koji su sedeli na toj strani aviona premestili na drugu, pomerajući stvari dalje od vatre.

Neki od putnika su pokušali da ugase plamenove vodom iz flašice, pre nego što je stjuardesa došla do aparata za gašenje požara i uspešno ugasila vatru, prenosi Dejli mejl.

U incidentu je izgorelo jedno sedište, a avion je sleteo na vreme.

Tehničari koji su pregledali avion nakon sletanja rekli su putnicima da se eksterna baterija nalazila u mrežici za odlaganje stvari u kabini.

Avio-kompanije dozvoljavaju pakovanje ovih baterija samo u ručni prtljag, dok je prenošenje u čekiranim torbama zabranjeno zbog rizika od od pregrevanja litijum-jonskih baterija i izazivanja požara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet