Planeta

Hanter Bajden odbio da se pojavi na saslušanju u Kongresu: Njegov advokat proces nazvao "karnevalskom predstavom"

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

18:41

Hanter Bajden odbio da se pojavi na saslušanju u Kongresu: Njegov advokat proces nazvao "karnevalskom predstavom"
Tanjug/AP/Julio Cortez - Copyright Tanjug/AP/Julio Cortez

veličina teksta

Aa Aa

Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, neće se pojaviti 20. marta na saslušanju pred Kongresim odborom, a njegov advokat je poručio republikancima u Predstavničkom domu da "Hanter Bajden odbija njihov poziv na osrednju karnevalsku predstavu".

Ovaj odgovor predsedavajućem odbora Predstavničkog doma za nadzor i odgovornost Džejmsu Komeru upućen je nakon što je određen datum saslušanja Hantera Bajdena bez prethodnih konsultacija o njegovoj dostupnosti i uporedo sa zakazivanjem svedočenja nekih bivših poslovnih partnera predsednikovog sina koji su bili kritični prema njemu, preneo je vašingtonski dnevnik Hil.

Advokat Ebi Lovel rekao je da je Komerov poziv stigao "bez prethodne komunikacije" i da je odredio datum saslušanja dan pre nego što bi Bajden trebalo da se pojavi pred sudom u Kaliforniji u vezi sa optužbama za neplaćanje poreza.

"Moram da priznam da sam iznenađen vašim ishitrenim zahtevom. Posle svedočenja od šest i više sati 28. februara 2024. godine, zajedno sa spoznajom da je vaša istraga zasnovana na spletu zavera koje su ispleli osuđeni lažovi i optuženi ruski špijun, mislio sam da ćete čak i vi priznati da je vaš neosnovani postupak opoziva završen", napisao je Lovel.

Prema njegovim rečima čak i pre nego što je svedočio Hanter Bajden, svedok za svedokom je potkopavao centralnu premisu "stranačke šarade" (republikanaca).
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet