Planeta

Obustavljena potraga za šestoro nestalih posle rušenja mosta u Baltimoru: "Ne verujemo da ćemo ih pronaći žive"

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2024

-

07:54

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Spasilačke ekipe obustavile su potragu za šest ljudi koji su nestali nakon rušenja mosta u Baltimoru, pošto se pretpostavlja da su mrtvi, saopštile su lokalne vlasti.

"Ne verujemo da ćemo pronaći te pojedince žive”, rekla je u utorak uveče zvaničnica Obalske straže Šenon Gilrit, prenosi Glas Amerike.

Do nesreće je došlo kada se srušio most "Frensis Skot Ki" u Baltimoru, nakon što je u jedan od njegovih stubova udario teretni brod.

Načelnik vatrogasne službe Baltimora Džejms Valas izjavio je u utorak da su spasene dve osobe iz reke Patapsko. 

Žrtve su pale s visine od 50 metara u vodu u kojoj je u vreme rušenja bilo oko -1 stepeni Celzijusa, rekao je portparol baltimorske vatrogasne stanice, Kevin Kartrajt.

Tanjug AP/Steve Helber

 

U utorak je takođe objavljeno da je kontejnerski brod "Dali" koji je udario u most, bio je uključen i u jedan incident u luci Antverpen u Belgiji 2016. godine.

Posada broda "Dali" izdala upozorenje o gubitku snage pogona

Posada broda Dali uputila je bila neposredno pre udara u most u Baltimoru upozorenje da je taj teretnjak izgubio pogon, što je omogućilo blokadu saobraćaja pre urušavanja mosta u reku i sprečilo da dođe do većeg broja žrtava.

Veliki brod za prevoz kontejnera, dugačak 300 metara, uputio je upozorenje o gubitku snage pogona malo pre nego što je udario u most Fransis Skot Ki, dajući tako mogućnost nadležnima da zaustave vozila i pokušaju da evakuišu most pre nego što se urušio u reku, javlja CNN.

Uprkos upozoravajućoj poruci, ekipa građevinskih radnika koji su popravljali kolovoz ostala je na mostu, koji se srušio za nekoliko sekundi. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet