Planeta

Hiljade marširalo na sahrani ubijenim pripadnicima Revolucionarne garde Irana

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2024

-

13:08

Hiljade marširalo na sahrani ubijenim pripadnicima Revolucionarne garde Irana
Hiljade marširalo na sahrani ubijenim pripadnicima Revolucionarne garde Irana - Copyright Tanjug/AP/Vahid Salemi

veličina teksta

Aa Aa

Na hiljade ljudi koji su uzvikivali "Smrt Izraelu" i "Smrt Americi" marširali su danas u pogrebnoj povorci u Teheranu za sedam pripadnika Revolucionarne garde poginulih u vazdušnom napadu na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije Damasku, koji se pripisuje Izraelu. 

Marš u Teheranu, održava sa istovremeno sa protestima u drugim iranskim gradovima u vreme povećane zabrinutosti zbog moguće odmazde Irana za napad izveden u ponedeljak u kojem je poginulo 12 osoba, uključujući četiri državljana Sirije i pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah, preneo je AP.

Tanjug/AP/Vahid Salemi

 

Demonstranti u prestonici Irana uputili su se ka Teheranskom univerzitetu gde je komandant moćne Revolucionarne garde general Hosein Salami održao govor.

"Nijedan akt neprijatelja protiv svete Islamske Republike neće ostati bez odgovora", rekao je okupljenima u Teheranu, preneo je Rojters.

Salami je poručio da će hrabri Iranci kazniti cionistički režim.

"Kolaps (cionističkog režima) je vrlo moguć i blizak Božijoj milosti", rekao je Salami, dodajući da su SAD postale "omražene širom sveta, posebno u zemljama u kojima dominiraju muslimani".       

Tanjug/AP/Vahid Salemi

 

Sahrana se poklopila sa iranskim godišnjim skupom Dan Kudsa, ili Dan Jerusalima, tradicionalnom manifestacijom podrške Palestincima koja se održava poslednjeg petka meseca Ramazana od Islamske revolucije 1979. godine.

Iranski lideri su istakli da će se ta zemlja osvetiti za napad u Damasku. Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je u sredu da napad "neće ostati bez odgovora".     

U izraelskom napadu u ponedeljak u Damasku poginulo je 12 osoba, od kojih sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde, četiri državljana Sirije i pripadnik libanske militantne grupe Hezbolah.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet