Planeta

Okrutnost prema životinjama u Južnoj Koreji: Mladić osuđen na 14 meseci zatvora zbog ubistva 76 mačaka

Komentari

Autor: Tanjug

23/04/2024

-

17:14

Okrutnost prema životinjama u Južnoj Koreji: Mladić osuđen na 14 meseci zatvora zbog ubistva 76 mačaka
Okrutnost prema životinjama u Južnoj Koreji: Mladić osuđen na 14 meseci zatvora zbog ubistva 76 mačaka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mladić, star oko 20 godina, iz Južne Koreje osuđen je na 14 meseci zatvora zbog ubistva 76 mačaka u jednom od najstrašnijih slučajeva okrutnosti prema životinjama u Južnoj Koreji poslednjih godina.

On je prošle nedelje osuđen za kršenje južnokorejskog zakona o zaštiti životinja, saopštio je danas Okružni sud u Čangvonu, na jugoistoku Južne Koreje, preneo je "AP".

Sud nije identifikovao mladića.

On je počeo da ubija mačke između decembra 2022. i septembra 2023. zbog duboke mržnje prema tim životinjama koju je počeo da gaji nakon što su mu mačke ogrebale auto, stoji u sudskoj presudi, u koju je "AP" imao uvid.

On je hvatao mačke lutalice, usvajao mačke sa internet sajtova pre nego što ih je davio do smrti ili ubijao makazama, navodi se u sudskoj presudi. Jednu mačku je pregazio automobilom, saopštio je sud.

Sud je ocenio da je kazna zatvora neizbežna jer je on više puta s predumišljajem činio "neopisivo okrutna" krivična dela.

Naglašeno je da kazna i dalje odražava činjenicu da muškarac nije imao krivični dosije i da se pokajao za svoje zločine, kao i da je utvrđeno da je nepoznat mentalni poremećaj bio motiv za zločine.

Mladić se žalio na presudu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet