Planeta

Blinken imenovao Toma Salivena za novog savetnika Stejt departmenta: Bio je član važnih diplomatskih delegacija SAD

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2024

-

18:23

Blinken imenovao Toma Salivena za novog savetnika Stejt departmenta: Bio je član važnih diplomatskih delegacija SAD
Blinken imenovao Toma Salivena za novog savetnika Stejt departmenta: Bio je član važnih diplomatskih delegacija SAD - Copyright Tanjug/AP/Ibraheem Al Omari

veličina teksta

Aa Aa

Američki državni sekretar Entoni Blinken imenovao je Toma Salivana za novog savetnika Stejt departmenta, nakon što je dosadašnji savetnik Derek Šole napustio tu poziciju i preuzeo funkciju šefa kabineta Pentagona, saopštio je Stejt department.

Blinken je u saopštenju zahvalio Šoleu na dugogodišnjem radu u Stejt departmentu, a posebno je istakao njegovu ulogu u oblikovanju odgovora SAD da novu bliskoistočnu krizu.

On je istakao da je Salivan radio kao zamenik šefa kabineta za politiku otkako je Blinken stupio na čelo Stejt departmenta, a time zadržao poziciju koju je imao pod sekretarom Džonom Kerijem.

''Salivan je putovao svetom sa mnom i bio pored mene na sastancima sa šefovima država, ministrima spoljnih poslova i drugim svetskim liderima dok smo obnavljali naše saveze i partnerstva, suprotstavljali se agresiji Rusije na Ukrajinu, stabilizovali naše odnose sa Kinom, dok se zalagali za američke interese i radili na izgradnji trajnog mira, bezbednosti i stabilnosti na Bliskom istoku'', naveo je Blinken u saopštenju.

Naglašeno je da se sekretar Blinken raduje daljoj saradnji sa Salivanom.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet