Planeta

Lažirao sopstvenu smrt zbog ubistva devojke, pronađen šest godina kasnije u Oklahomi

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2021

-

19:14

Lažirao sopstvenu smrt zbog ubistva devojke, pronađen šest godina kasnije u Oklahomi
Lažirao sopstvenu smrt zbog ubistva devojke, pronađen šest godina kasnije u Oklahomi - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Oklahome i američki maršali pronašli su muškarca osumnjičenog da je pre šest godina ubio tadašnju devojku i lažirao sopstvenu smrt u Džordžiji, saopštila je policija.

Kristofer Tomberlin (36) je u zatvor odveden 2015. godine nakon sukoba sa devojkom tokom kojeg je koristio sekiru. Ona je u trenutku incidenta razgovarala sa majkom.
 
"Tomberlin je tražen iz okruga Bib u Džordžiji, u vezi sa slučajem iz 2015. godine kada je pokušao da ubije svoju tadašnju devojku. Ubrzo nakon ovog incidenta, Tomberlin je lažirao sopstvenu smrt i do sada je izbegavao odlazak u zatvor", saopštila je policija.
 
Priveden je pod optužbom za teški napad i terorističku pretnju, izvestio je tada Mejkon  Telegraf. Međutim, ubrzo nakon nakon puštanja lažirao je sopstvenu smrt i uspeo je da izbegne zatvor narednih šest godina.
 
"Tomberlin je živeo pod više pseudonima u Oklahomi u poslednje dve godine. Trenutno se ne zna gde se nalazio pre 2019. godine, rekao je portparol američke Maršal službe Endrju Džozef za "Dejli mejl".
 
 
Verovalo se da je bio mrtav u poslednjih šest godina, ali novi dokazi su otkrili da je sve vreme živeo u Oklahomi. Tomberlinov sat počeo je da otkucava kada su se pojavile nove informacije, koje su sugerisale da je možda živ i da se nalazi 1.000 kilometara zapadno, u Oklahomi.
 
"Analitičari iz naše kriminalno-obaveštajne jedinice marljivo su radili i uspeli da sastave poslednje poteze osumnjičenog", navela je policija.
 
Sredovečni muškarac otrkiven je u četvrtak i uhapšen bez incidenata.
 
"Bio je iznenađen kada su mu američki maršali i policajci pokucali na vrata. Begunac je radio od kuće kao tatu majstor", dodao je Džozef.
 

Komentari (0)

Svet