Planeta

U sudaru dva vojna aviona za obuku u Teksasu, poginuo pilot

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2021

-

12:37

U sudaru dva vojna aviona za obuku u Teksasu, poginuo pilot
U sudaru dva vojna aviona za obuku u Teksasu, poginuo pilot - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U nesreći u kojoj su učestvovala dva vojna aviona za obuku, jedan pilot je poginuo, a dvojica su povređena od kojih je jedan u teškom stanju. Incident se dogodio u vazduhoplovnoj bazi Laflin u zapadnom Teksasu, saopštili su zvaničnici američkog ratnog vazduhoplovstva.

Nesreća se dogodila sinoć oko 20 sati na tlu u bazi u blizini Del Rija u Teksasu oko 5 kilometara severoistočno od meksičke granice, prenosi AP.

Iz komande vazduhoplovnih snaga nije objavljeno šta se tačno dogodilo, već je samo saopšteno da je incident pod istragom.

Kritično povređeni pilot je prebačen u medicinski centar Bruk u San Antoniju, oko 225 kilometara istočno od baze, navodi se u saopštenju vazduhoplovnih snaga.

Drugi povređeni pilot zbrinut je sa lakšim povredama u Regionalnom medicinskom centru Val Verde u Del Riju i nedugo potom otpušten, ali nije objavljen identitet učesnika u ovoj nesreći, osim da su u pitanju dva aviona T-38C, dvomotorni supersonični školski avioni u kojima sede pilot, obučavano lice i instruktor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet