Planeta

U SAD počela distribucija kompleta za samotestiranje na aerodromima

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2021

-

23:36

U SAD počela distribucija kompleta za samotestiranje na aerodromima
U SAD počela distribucija kompleta za samotestiranje na aerodromima - Copyright Tanjug/Tanja Drobnjak

veličina teksta

Aa Aa

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdili su danas da su počeli sa distribucijom besplatnih kompleta za samotestiranje na kovid 19 putnicima na međunarodnim aerodromima.

CDC je saopštio da je počeo da distribuira komplete u sredu i da ih deli putnicima na aerodromima u Mineapolisu, Majamiju i Čikagu, a da će uskoro distribucija početi i u Dalasu, na aerodromu "Fort Vort", kao i na još četiri dodatna međunarodna aerodroma, u narednim nedeljama, čije lokacije nisu precizirane, prenosi Rojters.

Kako se navodi, CDC podstiče, ali ne obavezuje, putnike u međunarodnom vazdušnom saobraćaju da urade novi test na kovid-19 po dolasku u SAD.

Prema važećim pravilima, koja su stupila na snagu 6. decembra, zahteva se od gotovo svih putnika koji letovima stižu u SAD, da prilože negativan test na kovid 19, ne stariji od 24 sata od dana putovanja, u prevenciji visoko infektivnog omikron soja.

Bela kuća je 29. novembra zabranila skoro svim stranim državljanima iz osam južnoafričkih zemalja da ulaze u SAD, zbog straha od širenja omikron soja, ali nije proširila ta ograničenja putovanja na sve zemlje, u kojima je nova varijanta do sada otkrivena, navodi Rojters.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet