Planeta

Beli Božić u Kaliforniji: Delovi američke savezne države pod snegom, očekuje se više padavina u naredna 72 sata

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2021

-

21:33

Beli Božić u Kaliforniji: Delovi američke savezne države pod snegom, očekuje se više padavina u naredna 72 sata
Tanjug/AP/Caltrans - Copyright Tanjug/AP/Caltrans

veličina teksta

Aa Aa

Delovi Kalifornije imaju beli Božić, pošto su snežne padavine zabaležene na planinama širom ove američke savezne države.

U drugim oblastima Kalifornije, Božić je vlažan i kišovit, jer se oluje nastavljaju, uzrokujući bujične poplave i evakuaciju stanovništva u nekim oblastima tokom prazničnog perioda.

Zvaničnici Univerziteta u Kaliforniji pitaju se da li će nedavne snežne padavine na planinskom prevoju Doner Pas u Sijera Nevadi oboriti najsnežniji decembarski rekord od 4,6 metara postavljen 1970. godine, a do sada je ovog meseca zabeleženo najmanje tri metra, dok se prema pisanju "Merkjuri njuza", očekuje još više padavina u naredna 72 sata, navodi AP.

U oblasti Los Anđelesa će verovatno do sredine nedelje padati kiša i sneg na planinama sledeće nedelje, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, sa temperaturama znatno ispod normale.

Zbog predviđanja meteorologa za pacifički severozapad, prema kojiima se očekuju niske temperature sa snegom i ledom na nekim mestima, grad Sijetl je odlučio da otvori skloništa, dok su guverner Oregona i grad Portland proglasili vanredno stanje.

Gradski čelnici Sijetla saopštili su u četvrtak da će grad otvoriti dva večernja skloništa za pogođene teškim vremenskim uslovima, počevši od danas pa najmanje do srede.

Komentari (0)

Svet