Planeta

Prvi zvanični sastanak posle kovida: Kraljica Elizabeta ugostila Trudoa

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2022

-

17:58

Prvi zvanični sastanak posle kovida: Kraljica Elizabeta ugostila Trudoa
Tanjug AP/Steve Parsons - Copyright Tanjug AP/Steve Parsons

veličina teksta

Aa Aa

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas nakon susreta sa britanskom kraljicom Elizabetom da je bila pronicljiva kao i uvek kada se viđao s njom i da je bila veoma zainteresovana za ono što se dešava u vezi sa Rusijom.

"Mogu da vam kažem da je (kraljica Elizabeta) bila pronicljiva kao i uvek i veoma zainteresovana za ono što se dešava", rekao je Trudo na konferenciji za novinare u Londonu, prenosi Rojters.

Na fotografijama sa sastanka može se videti kako kanadski premijer drži kraljicu za ruku dok razgovaraju i smeju se. Kako prenosi agencija Rojters, ovo je kraljičin prvi zvanični sastanak, licem u lice, nakon što je prošlog meseca bila pozitivna na koronavirus.

Bakingemska palata je 20. februara saopštila da je 95-godišnja kraljica bila pozitivna na kovid 19, kao i da ima blage simptome nalik prehladi.

Kraljica je za vreme karantina nastavila da obavlja "lakše dužnosti".

Trudo se trenutno nalazi u Velikoj Britaniji kako bi razgovarao sa premijerom Borisom Džonsonom na sastanku koji će se ticati međunarodnog odgovora ruskog napada na Ukrajinu, navodi britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet