Planeta

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio Sumatru

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2021

-

10:56

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio Sumatru
Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio Sumatru - Copyright EPA/GEORG HOCHMUTH

veličina teksta

Aa Aa

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas severozapadnu obalu indonežanskog ostrva Sumatra, objavio je nemački Istraživački centar za geološku nauku (GFZ). Zemljotres je bio na dubini od 10 kilometara, saopštio je GFZ, a prenosi agencija Rojters.


Indonežanska agencija za meteorologiju i geofiziku BMKG je saopštila da je zemljotres bio jačine 7,2 stepena po Rihteru i na dubini od 19 km, ali da nema potencijala da pokrene talas cunamija.

Zemljotres jačine 9,1 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je 26. decembra 2004. godine severozapad Sumatre, izazvavši cunami koji je usmrtio više od 230.000 ljudi u Indoneziji, Šri Lanki, Indiji, Tajlandu i u devet drugih zemalja.

Korisnica Tvitera Siska Sasmita je napisala da se zemljotres snažno osetio u gradu Padang, na zapadnoj obali Sumatre.


"Istrčali smo ispred kuće jer se zemljotres osetio prilično dugo", rekao je Goris Tukan, stanovnik ostrva Nias u blizini Sumatre, dodajući da u njegovom komšiluku nije registrovana materijalna šteta.

Zvaničnik agencije za ublažavanje katastrofa Filifo Daili rekao je da se zemljotres osećao 20 sekundi, i da vlasti još prikupljaju informacije o njegovim posledicama.

 

Komentari (0)

Svet