Planeta

Država koja se suočava sa velikim problem zbog izvoza magarećih genitalija, a sve zbog kineske medicine

Komentari

Autor: Euronews

12/09/2022

-

21:20

Država koja se suočava sa velikim problem zbog izvoza magarećih genitalija, a sve zbog kineske medicine
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Nigerijski zvaničnici zaplenili su na hiljade magarećih genitalija koje su trebale da budu izvezene u Hong Kong. Poznato je da se stvari poput magareće kože krijumčare i izvoze u Kinu gde se koriste u tradicionalnim lekovima, ali ovako nešto je izuzetno retko, piše Euronews.

Magarac je u Nigeriji tretiran kao životinja koja pomaže u radu, pa se ovakva trgovina smatra kao nešto što utiče na to da se broj ovih životinja smanji. Inače, ukupno 16 džakova genitalija je zaplenjeno prošle nedelje na međunarodnom aerodromu u Lagosu, najvećem nigerijskom gradu.

Šta se krije iza ovakve ilegalne trgovine?

Britanska dobrotvorna organizacija Donki Snaktuari procenjuje da se sa oko 4,8 miliona magaraca trguje i ubija svake godine, i to najpre zbog njihove kože. Ona doprinosi i u proizvodnji tradicionalnog kineskog leka, Eeiaoa. Inače, ovaj lek je postao veoma popularan među bogatijim Kinezima koji veruju da je to lek za slabu cirkulaciju, da usporava starenje, kao i da je lek za nesanicu.

Da je ovaj podatak najverovatnije pouzdan, potvrđuje i vest da je u julu  nigerijska carina zaplenila magareću kožu u vrednosti od 114.000 evra. Pokušaji da se obuzda ovakva praksa uključila je predlog senatora ove zemlje od 2021. godine i koji se odnosi na zabranu ubijanja ove životinje. Međutim, zakon još uvek nije usvojen.

"Kina je ta koja ima najviše koristi od magareće kože. Ova životinja zbog toga izumire u Nigeriji, ne razmožava se gotovo uopte", rekao je Muhamed Dati jedan od saveznih poslanika koji podržava zakon koji bi zabranio ubijanje magaraca u Nigeriji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet