Planeta

Trogodišnja Emi jedina je preživela masakr u vrtiću na Tajlandu: Kada se probudila mislila je da drugari još spavaju

Komentari

Autor: BBC

08/10/2022

-

22:55

Trogodišnja Emi jedina je preživela masakr u vrtiću na Tajlandu: Kada se probudila mislila je da drugari još spavaju
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trogodišnja devojčica Emi jedina je preživela masakr na Tajlandu – ležala je u krevetu pored svoje najbolje drugarice u vrtiću kada je napadač upao sa puškom i nožem. 

U Eminoj grupi bilo je jedanaestoro dece i svi su imali oko tri godine. U 10 časova pre podne vaspitačice su roditeljima poslale fotografije na kojima su nasmejana deca crtala. Dva sata kasnije, tokom popodnevnog spavanja, bivši policajac Panja Kamrab upao je u zgradu, pucao u osoblje, uključujući i ženu koja je bila u osmom mesecu trudnoće, a zatim uleteo u tri učionice. piše BBC.

Ubio je sve Emine prijatelje dok su spavali. Nepoznato je kako je ona preživela. Pronađena je budna pored tela svojih drugara. 

"Ona nije znala šta se dogodilo kada se probudila. Mislila je da oni još spavaju. Policajac joj je pokrio lice krpom i sklonio je", rekao je njen 59-godišnji deda Somsak Sritong.

Odneli su je na drugi sprat i nastavili da tragaju za preživelima. Ona je jedino dete koje je preživelo, 24 dece je ubijeno i 13 odraslih.

"Osećam se zahvalnim što je preživela. Držao sam je čvrsto kada sam je prvi put video", ispričao je Somsak.

Njena majka, 35-godišnja Panompai Sritong, radi u Bangkoku tokom nedelje. Bilo joj je rečeno da su sva deca ubijena, tako da nije mogla da poveruje kada su joj rekli da je Ema preživela. Tek joj je nakon video-poziva koji je dobila od ćerke laknulo.

Emini baka i deka nisu znali šta da joj kažu. Ona i dalje pita za svoju najbolju drugaricu sa kojom je spavala, dok su im se stopala dodirivala.

"Baka joj je na kraju rekla da su svi njeni prjatelji preminuli, kao i vaspitačice i da je vrtić zatvoren. Ona je htela da ide u vrtić svaki dan. Moramo uporno da joj govorimo da je vrtić zatvoren. Ona ne razume koncept smrti", ispričao je deda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet