Fokus

Na Tajlandu dan žalosti - u napadu na vrtić ubijeno 37 osoba, među njima 27 dece

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2022

-

11:42

Na Tajlandu dan žalosti - u napadu na vrtić ubijeno 37 osoba, među njima 27 dece
Dan žalosti u Tajlandu zbog masakra u vrtiću - Copyright Tanjug AP/Sakchai Lalit

veličina teksta

Aa Aa

Zastave Kraljevine Tajlanda spuštene su danas na pola koplja u znak žalosti zbog pogibije 37 osoba, među kojima 23 deteta, u napadu na vrtić koji je šokirao tu zemlju, prenosi Rojters.

Većina dece, koja su juče ubijena u obdaništu u Utai Savanu, gradu 500 kilometara severoistočno od Bangkoka, izbodena je nožem, saopštila je policija, naglašavajuci da je ovo jedan od najgorih slučajeva ubistva dece u novijoj istoriji.

Nadležni su saopštili da je napad izvršio Pania Khamrap bivši pripadnik policijskih snaga, koji je smenjen sa dužnosti prošle godine i protiv koga se vodio sudski proces povezan sa narkoticima.

„Bio je na suđenju ranije tokom dana, a zatim je otišao u obdanište da uzme svoje dete“, rekao je portparol policije lokalnim medijima. Nakon napada na vrtić, otišao je kući i ubio ženu i dete pre nego što je izvršio samoubistvo.

Uzrast nastradale dece u obdaništu bio je od dve do pet godina, rekao je lokalni zvaničnik. "To je scena koju niko ne želi da vidi. Od prvog koraka kada sam ušao, bilo je mučno", rekao je za Rojters Pijalak Kingkaev, radnik hitne pomoći.

Na fotografijama koje je spasilački tim napravio u obdaništu i koje je podelio sa Rojtersom vide se sićušna tela ubijenih položena na ćebad. Kutije sokova bile su razbacane po podu. U objektu - roze boje, jednospratnici okruženoj travnjakom i malim palmama - bilo je oko 30 dece kada je napadač stigao.

To je bilo manje nego obično, jer je jaka kiša sprečila mnoge da dođu, rekao je okružni zvaničnik Jidapa Boonsom. Tri dečaka i devojčica koji su preživeli napad nalaze se u bolnici, saopštila je policija.

Komentari (0)

Svet