Noviteti

Fauči: Delta soj uzrok novih slučajeva koronavirusa u Americi

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2021

-

07:19

Fauči: Delta soj uzrok novih slučajeva koronavirusa u Americi
Fauči: Delta soj uzrok novih slučajeva koronavirusa u Americi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Entoni Fauči, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, izjavio je da je delta soj koronavirusa uzrokovao više od 80 procenata novoobolelih slučajeva u Sjedinjenim Državama.

"Odobrene vakcine su više od 90 odsto slučajeva efikasne u sprečavanju hospitalizacija i smrti", rekao je Fauči jedan od članova tima tima Bele kuće za reagovanje na pandemiju koronavirusa, tokom pretresa u Senatu američkog Kongresa.

Pretres je, izvestila je agencija Rojters, obeležila i rasprava sa republikanskim senatorom Random Polom koji je Faučija optužio za iznošenje neistina o tome da Nacionalni institut za zdravlje obezbeđuje novčana sredstva za istraživanje Kineskom institutu za virusologiju u gradu Vuhanu - početnom epicentru globalne pandemije Kovida, prenosi Glas Amerike.

Poreklo koronavirusa postala je tema žustrog partijskog sukobljavanja u SAD. Republikanci su podsticali sprovodenje istraživanja o tome da li je razvijen u laboratoriji kineskom gradu Vuhanu.

Delta soj koronavirusa otkriven je u Indiji početkom 2021. Od tada je postao dominantna verzija virusa u Sjedinjenim Državama i drugim državama. Do sada je otkriven u više od 90 zemalja.

Komentari (0)

Zdravlje