Agrobiznis

Dejanović: Kancelarija za KiM pomoći će vlasnicima zaraženih svinja u Klokotu

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2023

-

13:50

Dejanović: Kancelarija za KiM pomoći će vlasnicima zaraženih svinja u Klokotu
Dejanović: Kancelarija za KiM pomoći će vlasnicima zaraženih svinja u Klokotu - Copyright Tanjug/Jovan Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Vitina Božidar Dejanović, najavio je danas da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći domaćinstvima u Klokotu koja su pretrpeli štetu od afričke kuge svinja, koja se pojavila i u tom mestu na Kosovu i Metohiji.

"Uz pomoć naše Kancelarije za Kosovo i Metohiju pomoći ćemo ljudima koji su pretrpeli štetu da je nadoknade, a tela uginulih zaraženih životinja će biti pokopana na lokaciji udaljenoj od sela više kilometara, tako da nikome ne smetaju i nikoga ne ugrožavaju, poštujući propise", naveo je Dejanović u saopštenju.

Naglasio je da Opština od trenutka kada se pojavila afrička kuga, aktivno učestvuje u rešavanju situacije na terenu, i da su njeni predstavnici u kontaktu s građanima, kao i da je formiran Krizni štab koji popisuje štetu, prenosi RTV Puls.

Afrička kuga svinja se u mestu Klokot pojavila krajem juna i početkom jula. Agencija za hranu i veterinu u Prištini zabranila je 17. jula promet svinja i obaveznu dezinfekciju zaraženih mesta na čitavom KiM.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis